Apple çalışandan herkesi şaşırtan iddia: "Beni kovmakla tehdit ettiler"

Apple'ın, viral bir TikTok videosu yüzünden bir çalışanını kovmakla tehdit ettiği iddia edildi...

Apple çalışandan şaşırtan iddia: "Beni kovmakla tehdit ettiler"

Apple'ın, temel iPhone güvenlik ipuçlarını içeren bir TikTok videosu yayınlayan çalışanını kovmakla tehdit ettiği iddia ediliyor. Paris Campbell isimli çalışan, kendisini bir Apple çalışanı olarak tanıtarak ve Apple ile ilgili konular hakkında paylaşımlarda bulunarak şirket politikasını ihlal ettiğine dair uyarı aldığını söyledi.

Şirketin sosyal medya politikası, çalışanların müşteriler, iş arkadaşları veya gizli bilgiler hakkında paylaşımda bulunmamalarını yasaklıyor. Ancak Apple, çalışanların teknoloji hakkında paylaşımda bulunmasını yasaklamış değil. Bir iç yazışmada, “Kendiniz olmanızı istiyoruz, ancak gönderilerde, tweet'lerde ve diğer çevrimiçi iletişimlerde de saygılı olmalısınız” diyor.

New York'ta yaşayan bekar bir anne olan Campbell, Apple'da yaklaşık altı yıl çalıştı ve en son Apple perakende bölümünde onarım teknisyeni olarak görev yapıyordu. Geçen hafta, iPhone'unu Coachella'da kaybeden ve ardından iPhone'u Apple Kimliğinden çıkarmadığı takdirde kişisel bilgilerinin karaborsada satılacağını söyleyen tehdit mesajları aldığını söyleyen başka bir TikTok kullanıcısına yanıt vermişti.

Yanıt olarak çektiği video bir anda viral olmuş ve 24 saat içinde yaklaşık 5 milyon kez izlenmişti. Campbell Cuma günü yöneticisinden bir uyarı aldı. Videoyu kaldırması istendi, aksi taktirde işine son verileceği söylendi.

Campbell, hafta sonu boyunca "Sevgili Apple" başlıklı ikinci bir video yayınladı ve burada bir Apple çalışanı olduğunu açıkladı ve kovulup kovulmayacağını duymayı beklediğini söyledi. “Bu videoya kadar kendimi hiçbir zaman bir Apple çalışanı olarak tanımlamadım” dedi ve devam etti: “Yine de sosyal medya politikalarını inceledikten sonra komik olan şey şu: Hiçbir yerde kendimi bir Apple çalışanı olarak tanıtamayacağımı söylemiyor, sadece bunu şirketin kötü görünmesine neden olacak şekilde yapmamalıyım.

2011'den beri stand-up komedyenliği de yapan Campbell’ın TikTok'ta 439.000 takipçisi bulunuyor ve önemli bir sosyal medya kitlesine sahip.