"Apple çalışanlarımızı çalıyor!" davası!

Apple'a açılan yeni bir dava, son dönemde hız kazanan ilginç dedikoduları daha da güçlendirdi!

Dedikodu gerçek mi oluyor?

Son birkaç gündür Apple'ın elektrikli bir araba üretmekte olduğuna dair söylentiler ortalıkta geziniyor. Bu hikayede yaşanan son gelişmeler ise, söylentileri doğrular nitelikte.

Elektrikli araç bataryası üreticisi A123, Apple'a karşı dava açmış durumda. Bu davanın sebebi ise, Apple'ın, A123'ün bazı mühendislerini kendi batarya projesi için "çaldığı" iddiasını barındırmakta. Davada belirtildiğine göre "Apple şu anda büyük çaplı bir batarya bölümü kurarak, A123 ile aynı alanda rekabete giriyor." Dava dosyasında, Apple'ın aynı zamanda Samsung, LG, Panasonic ve Toshiba'dan da batarya teknolojisinden anlayan çalışanları "çalmaya" çalıştığı iddia ediliyor.

Birkaç gün önce Apple'ın bazı çalışanlarının, Tesla'nın araçları ile yarışacak elektrikli bir araba üzerinde çalıştıklarını duyurmuştuk. Apple, bu iddialar hakkında henüz açıklama yapmış değil.

Batarya teknolojisi, halen bir üst seviyeye taşınmaya ihtiyacı olan bir alan. Başka bir deyiş ile, Apple'ın transfer ettiği bu kişiler, iPhone veya iWatch gibi ürünlerdeki bataryaların geliştirilmesi için de uğraşıyor olabilirler. Yani kesin olarak Apple elektrikli araba üzerinde çalışıyor demek için henüz çok erken.

Okuyucu Yorumları