Apple "çanta arama" davasında zafer kazandı!

Apple, bir süredir canını fazlasıyla sıkan "çanta arama" davasından zaferle çıktı!

Apple'dan çanta arama zaferi

San Francisco ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı William Alsup, her gün işten çıkmadan önce çanta kontrolünden geçirildikleri için harcanan zamanı tazminat olarak talep eden Apple çalışanlarının bu isteğini reddetti.

Apple'ın avukatları ise Cumartesi günü yaptıkları açıklamada, Yargıç William Alsup ile mutabık olduklarını ifade ederek: "İşçiler aranmalarını engellemek için çanta getirmemeyi seçmekte özgürdü" diyor.

Kaliforniya'da yer alan 52 mağazada görev alan 12 bin eski çalışanın yemek molaları ve iş çıkışında hırsızlığa karşı çanta aramasına maruz kaldıkları ve bu güvenlik önleminin utanç verici ve aşağılayıcı olduğu ifade ediliyor.

Davacılar, Amanda Friekin ve Dean Pelle devlet iş yasalarına göre bu sürenin telafi edilmesini talep etme haklarının olduğunu söyleyerek Haziran ayında mahkemeye başvurmuşlardı.

Ancak yargıç Alsup, çalışanların iş yerine çanta getirmelerinin kendi seçimleri olduğunu gerekçe göstererek bu konuda Apple'ı suçlu göremeyeceklerini ve tazminat davasının reddedildiğini açıkladı.

Okuyucu Yorumları