Apple Car İçin Planlar Değişiyor!

Eğer siz de büyük bir heyecanla Apple'ın üreteceği bir otomobili satın almayı bekliyorsanız, hayal kırıklığı yaşamaya hazır olun!

Apple'ın planları değişiyor mu?

Eğer bir Apple Car almanın hayallerini kuruyorsanız, planlarınızı değiştirmeniz gerekebilir. Yeni bir habere göre Apple'ın otomotiv planlarında ciddi bir değişim söz konusu ve henüz sunulmadan ünlü olan bu arabanın, şimdiden rafa kaldırılma ihtimali bulunuyor.

Bloomberg'in söylediğine göre Project Titan ekibi, tam bir araba üretmekten vazgeçerek otonom bir sürüş sistemi geliştirmeye yöneliyor. Konu hakkında bilgi sahibi olan isimsiz kaynakların söylediğine göre, yönetimde yaşanan anlaşmazlıklar, yüzlerce çalışanın Apple'ı terk etmesi ile sonuçlandı.

Apple'ın Project Titan'ının, her ne kadar Apple tarafından açık bir şekilde kabul edilmemiş olsa da, 2014 yılında başladığı söylenmekte ve hedefinin, iPhone'un mobil iletişim dünyasında yaptığı gibi, otomotiv endüstrisini sarsmak gibi bir hedefi olduğu düşünülüyordu.

Orijinal planlar, Apple'ın parmak izi ile açılabilen ve yolcunun tek bir tuşa basması ile beraber istediği yere gidebileceği bir araç üretmek üzerineydi.

Ancak Apple'ın mobil dünyada alıştığı boyutlar ve tedarik zincirlerinden daha az avantajlı olduğu için bu durum oldukça zorluydu. Bu yüzden de ilgi odağını tam bir araçtan, platforma yönelmesi mantıklı gözükmekte. Apple'ın bu karar ile kendi avantajlarına göre hareket ettiği rahatlıkla söylenebilir. Var olan araba üreticilerine ürettikleri sistemi satmak, direkt olarak araba üretimi işine girmekten çok daha mantıklı bir hareket olabilir.

Ayrıca Apple'ın araba platformunun başarı yakalaması durumunda, ilerleyen zamanlarda kendi arabasını üretme ihtimali halen bulunmakta. Bloomberg'in söylediğine göre araba ekibinin artık önümüzdeki yılın sonlarına kadar geçerli bir araba ürünü üretmek için vakti bulunmakta ve eğer bu zaman dilimi içerisinde ortaya bir ürün çıkmaz ise, projenin tamamen sonlandırılma ihtimali de var...

Okuyucu Yorumları