Apple CEO'sundan büyüleyici rakamlar!

Apple CEO'su Tim Cook, WWDC'ye dair büyüleyici rakamları bizzat kendisi açıkladı!

Apple'dan müthiş rakamlar!

Apple, WWDC 2016 etkinliğinde birçok yeni hizmetinin tanıtımının yanında her sene olduğu gibi bu yıl da konferansa ve firmaya dair bazı önemli istatistikleri kamuoyuyla paylaştı.

Bizzat Tim Cook tarafından paylaşılan istatistiklere göre WWDC 2016 bu yıl tam 74 ülkeden katılımcıları ağırladı. Katılımcılar arasında yer alan 120 kişinin 18 yaşın altında olması da özellikle genç yaştaki geliştiricilerin Apple platformlarına giderek daha büyük ilgi gösterdiğine işaret ediyor. Tim Cook bu grup arasında yer alan 9 yaşındaki bir kızın gelecekte müthiş bir geliştirici olacağını söyledi.

Bu yıl 27. kez düzenlenen WWDC konferansına toplamda 5000'in üzerinde geliştirici katıldı ve 13 milyonun üzerinde geliştirici de bu yılki konferansa kayıt yaptırdı. Tim Cook ayrıca App Store'un başarısına dair de bazı rakamlar paylaştı. Halihazırda iki milyonu aşkın uygulamaya ev sahipliği yapan App Store'daki bu uygulamalar 2008'den beri 130 milyar defa indirilmiş.

Geliştiricilere yönelik yatırımlarıyla mobil platformda önemli hamlelere imza atan Apple şimdiye kadar geliştiricilere toplamda 50 milyar dolarlık bir ödeme yapmış, bu ödemenin 10 milyar doları ise yalnızca son altı ayda gerçekleşmiş.

Okuyucu Yorumları