Apple'cılara öyle bir troll çektiler ki!

İnternette yayılan basit bir duyuru, bu duyuruda söylenenleri yapanlar ve kötü son! Haberimizde...

Apple'cıları kötü vurdular!

4chan'da ortaya çıkan bir gönderi, Apple kullanıcıları arasında büyük probleme sebep oldu. Bitcoin çılgınlığını kullanarak insanları trollemeyi amaçlayan gönderide, Apple'ın 2009 yılından beri MAC bilgisayarın içine gizli bir Bitcoin madenleme yazılımı koyduğunu, bu yazılımı çalıştırarak MAC'in yüksek performansı sayesinde, hızla Bitcoin üretmenin mümkün olduğu belirtiliyordu.

Apple kullanıcılarına, gizli Bitcoin üretim yazılımını aktif hale getirmeleri için komut satırına özel bir kod girmeleri gerektiğini söyleyen gönderideki komutu aynen bilgisayarlarına giren Apple kullanıcılarını büyük bir sürpriz bekliyordu çünkü bu gönderi tamamen asılsızdı ve bahsedilen komut, sabit diskteki önemli verileri silen bir tür "format" komutuydu.

Bitcoin kazanma hayali ile tuzağa düşen çok sayıda Apple kullanıcısı ise kaybolan önemli verilerini nasıl geri alacaklarını öğrenmek için forumlara hücum ettiler, ancak ne yazık ki geri dönüş mümkün değildi.

Bu tür bir duyurunun yakında PC için de çıkması mümkün görünüyor ve Türkiye'de de hızla yayılma ihtimali var. Dolayısıyla, tuzağa düşmemek için dikkatli olmak gerekiyor. Windows, iOS, Android veya MAC sistemlerinde hiçbir şekilde bir Bitcoin üretim yazılımı bulunmuyor.

Okuyucu Yorumları