Apple'dan Çin'e büyük taviz!

Kimseye kolay kolay boyun eğmeyen Apple için işler, Çin'de pek öyle yürümüyor...

Apple, Çin'e boyun eğdi!

Prism skandalı sırasında Apple cihazlarının, NSA tarafından insanları dinlemek için kullanıldığının ortaya çıkmasından sonra tüm dünya ABD teknoloji şirketlerine şüpheyle yaklaşmaya başlamıştı. Ulusal liderler ABD yapımı telefonları veya işletim sistemlerini bırakacaklarını açıklamış, Apple, Microsoft, Google, Facebook gibi ABD'li şirketler büyük tepki toplamıştı.

Şimdi Çin, ülkesinde iPhone / iPad kullanımına devam edilebilmesi için firmanın ürünlerini güvenlik testine sokacak. Aslında Çin, ülkedeki yabancı teknoloji şirketleri için genel bir güvenlik testi kararı almış ancak Google ve Facebook böyle bir testi kabul etmeyeceklerini açıklamıştı. Oysa, şirketlerin Çin'de faaliyetine devam edebilmesi için güvenlik testine girmesi gerekiyor.

Şimdilik, 1 milyar Çinli'ye telefon satma arzusuna yenik düşerek güvenlik testini kabul eden ilk ABD'li şirket Apple oldu. Böylece Çin'li yetkililer, Apple ürünlerine dair kaynak kodlarına ulaşarak, gerekli testlerin güvenilir sonuçlar verdiğinden emin olacaklar. Bakalım, iPhone ürünleri bu dev testten geçer not alabilecek mi?

Okuyucu Yorumları