Apple Cube’da İndirim Yapıyor

Apple satışlardaki düşüş nedeniyle fiyatlarında indirim yapma yoluna gidecek gibi görünüyor. PowerMac G4 Cube ile bir adet Apple monitör alanlara 300 dolarlık indirim yapılacağı gelen bilgiler arasında.

Apple Cube’da İndirim Yapıyor

Bir başka iddiaya göre de şirket PowerBook taşınabilir bilgisayar serisinde 200 dolar civarında indirim yapacak. Bu indirimlerden sonra en düşük seviye Cube’un fiyatı 1499 dolara düşecek. Bu fiyata monitör dahil değil.

Apple yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre bu tür indirimlere gidilmesi fikrinin gündeme gelmesinin nedeni 30 Eylül tarihinde biten, çeyrek mali yılda elde edilen cironun tahminlerin çok daha altında olması. Yetkililer Eylül ayı satışlarının son derece düşük olduğunu açıklıyorlar.

Mali analistlerin yaptığı açıklamalara göre yapılması düşünülen indirimler Cube’un satışlarında bir yükselmeye neden olacak gibi görünüyor. İndirimin özellikle de tatil dönemine geliyor olması Apple açısından bir avantaj olarak nitelendiriliyor. Ürünün fiyatının yüksek olması da satışların fazla olmamasında büyük bir etken.

Kullanıcılar aslında Cube’un şeklinden de son derece şikayetçi olmuşlar. Analistlere göre PowerBook serisindeki fiyat düşüşü de epey işe yarayacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları