Apple da hacklendi dedikodularına cevap!

YouTube'un ardından Apple'ın da hacker'lardan nasibini aldığı kesinleşti: İşte resmi hack açıklaması

Apple'ı da hack'lediler!

4 Temmuz'da gerçekleşen iTunes'un hacklenmesi olayından buradaki haberimizde bahsetmiştik. Apple sonunda bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı ve durumu doğruladı.

iTunes'da bir geliştiricinin, en çok satan 50 listesinde 42 adet ürünü bulunuyordu. Bir şekilde bazı hesaplara girilip geliştirici Thaut Nguyen'in kitapları indirilmişti. Olayların Nguyen tarafından tasarlanıp tasarlanmadığı bilinmiyor ancak internet raporlarına göre birçok hesaptan onun kitapları indirildi.

Apple'ın açıklaması ise şu şekilde; "Geliştirici Thuat Nguyen'in tüm uygulamaları, Program Lisans anlaşmasını ihlal ettiği için App Store'dan kaldırıldı. Bir uygulama indirildiğinde, geliştiricilere uygulamayı indiren kullanıcıların özel bilgileri kesinlikle paylaşılmıyor. Eğer kredi kartınız ya da iTunes şifreniz çalındıysa, finansal kurumunuzu aramınızı, kredi kartınızı iptal etmenizi ve kartınızın üzerinden izinsiz yapılan harcamalar için geri ödeme talep etmenizi öneriyoruz. Ayrıca iTunes şifrenizi de değiştirmenizde yarar var."

Bazı kullanıcılar bu şekilde, 600 dolara varan harcamalar yapıldığını iddia ediyorlar.

Okuyucu Yorumları