Apple'da tarihi gün! Windows XP Mac’lerde çalışaca

Apple, Intel tabanlı Macintosh bilgisayarlarda Windows XP işletim sisteminin çalışmasına olanak sağlayacak Boot Camp programınının ücretsiz beta sürümünü duyurdu.

Apple'da tarihi gün! Windows XP Mac’lerde çalışaca

Mac OS X üzerinden bu program aracılığı ile Windows XP’yi makinelerine kuran Intel işlemcili Mac kullanıcıları bilgisayarlarını başlattıklarında Mac OS X veya Windows XP işletim sistemlerinden birisiyle çalıştırabiliyor.

Boot Camp, Apple’ın, Ağustos’ta düzenlenecek Apple Dünya Gelişim Konferansı’nda tanıtacağı bir sonraki versiyonu Mac OS X 10.5 Leopard’ın önemli bir özelliği olacak.

Mac’e geçiş artık daha kolay

Apple’ın Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Philip Schiller yaptığı açıklamada,” Apple’ın Windows’u destekleme ya da satma gibi bir isteği yok. Ancak Intel işlemcileri kullanma kararımızdan sonra birçok kullanıcımızdan Windows’u Apple’ın güçlü cihazlarında çalıştırmak istediklerine yönelik talepleri oldu. Boot Camp’in Windows kullanıcılarının Mac’lere geçişlerini daha da cazip hale getireceğini düşünüyoruz”dedi.

Boot Camp, Intel tabanlı Mac’lerde kullanıcılara Windows kurulumu için gereken sabit diskte ikinci bir bölüm yaratılması, donanımların Windows’ta çalışması için gerekli sürücülerin CD’ye yazılması ve Windows XP CD’sinden yükleme yapılması aşamalarını daha da kolay hale getirmek için adım adım basit grafiklerle anlatıyor.

Bulunabilirlik

Boot Camp’in Beta versiyonu www.apple.com/macosx/bootcamp adresinden yüklenebilir. Apple, Boot Camp kurulum ve çalışması için destek hizmeti vermemektedir; Microsoft Windows yazılımının satışını yapmamakta ve bu ürün için destek hizmeti vermemektedir.

Boot Camp kurulumu için Intel tabanlı Mac, klavye, fare; Mac OS X 10.4.6 veya üzeri; son Mac Firmware güncellemesi; başlangıç diskinde en az 10GB boş alan; boş yazılabilir CD veya DVD; Service Pack 2 içeren Windows XP Home Edition veya Professional yükleme CD’si gerekmektedir.

Apple, Haziran 2005’te Mac bilgisayarlarında dünyanın en büyük çip üreticisi Intel’in işlemcilerini kullanacağını açıklamıştı. 2006 yılının sonunda Mac ürünlerinin tümünün Intel çiplere kaydırılması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları