Apple'da uygulamalar bu yüzden veto ediliyor!

Apple, çok sayıda uygulamayı App Store'a neden kabul etmediğini işte böyle açıkladı!

Apple neden yasaklıyor?

Apple'ın uygulama mağazasının sanal raflarında yer alabilmek, diğer mobil platformdakilere göre biraz daha zor. Geliştiricilerin Apple'ın sıkı kurallarından birini göz ardı etmesi, uygulamaların mağazanın dışında kalması anlamına gelebiliyor.

Ama Apple, uygulamalarını reddettiği geliştiricilere de şefkatle yaklaşıyor. Firmanın yeni hazırladığı bir sayfa, uygulamaların en çok neden mağazaya kabul edilmediğini geliştiricilerle paylaşıyor. Buna göre uygulamaların muayeneyi geçememesinin arkasındaki neden, tamamen yönetimsel: Geliştiriciler, genellikle yeterli bilgi vermiyorlar veya geçerli bir tanıtım hesabı sunmuyorlar. Listedeki diğer maddeler de şaşırtıcı değil. Diğer sık rastlanan reddedilme nedenleri arasında bug'lı kod, yanıltıcı içerik, ismiyle amaçladığı işlevin birbirini tutmaması var.

Listede geliştiricilerin canını sıkabilecek tek madde, Apple'ın kullanıcı arayüzü için getirdiği yüksek standartlar gibi görünüyor. Yani uygulamanızın arayüzünün iPhone kullanıcılarına tanıdık gelmesi gerekiyor, aksi halde Apple'ın titiz denetçilerine takılma ihtimaliniz var.

Okuyucu Yorumları