Apple'dan 3 bomba birden!

Apple, uzun zamandır beklenen yeni Mac OS X Lion'u sonunda satışa sundu. Hem de yanında 2 sürprizle beraber...

Apple'dan 3 bomba birden!

Geçtiğimiz Haziran ayında WWDC'de resmi olarak tanıtılan yeni Mac OS X sürümü Lion, bugün itibarı ile Mac App Store'da boy göstermeye başladı. Sadece internet üzerinden satılan ve CD / DVD üzerinde bulunmayacak olan Lion'un upgrade sürümü 3.5 GB boyutunda ve 30 dolarlık fiyat etiketiyle indirilebiliyor. Lion Server sürümü ise yarın, yine internet üzerinden satışa sunulacak ve fiyatı 50 dolar olacak.

Ama Apple'ın bugünkü tek bombası Lion olmadı. Yeni MacBook Air serisi de Apple Store'lardaki yerini aldı. Arka aydınlatmalı klavye, Sandy Bridge işlemciler ve Thunderbolt girişleriyle güçlendirilen yeni MacBook Air'ler 2 farklı model olarak satışa sunuluyor. 11.6 inç'lik model 1.6 GHz Intel işlemci, 2 GB RAM, 64 GB dahili flash depolama alanı sunuyor. 13.3 inçlik modelse ise 1.7 GHz'lik Intel işlemci, 4 GB RAM ve 128 MB depolama alanı sunuyor. Her iki model de 1.8 GHz'lik işlemci ve 256 GB SSD'ye yükseltilebiliyor.

Son bomba ise yeni Mac Mini modelleri oldu. Yeni Mac Mini'lerde DVD sürücüyü emekliye ayıran Apple, baz modelinde 2.3 GHz'lik Sandy Bridge işlemciye, 2 GB RAM'e ve 500 GB'lık sabit diske yer vermiş. Tabi bu donanım, istenirse daha da geliştirilebiliyor.

Okuyucu Yorumları