Apple'dan 9 Dolara Snow Leopard alma kılavuzu

Mac OS 10.6 Snow Leopard sandığınızdan daha ucuza satılıyor. Peki, Apple bu işe ne diyor?

Apple: İstemeden indirim!

Apple'ın yeni işletim sistemi Snow Leopard, 29 Dolara satışa sunuldu. Hatta şu sıralar Apple Store'da ortaya çıkan bir hatanın sonucu olarak işletim sistemini 9 Dolara satın almak mümkün.

Şu an yeni bir Mac satın alan kişi, Mac OS 10.5 (Leopard) ön yüklü bir bilgisayar elde ediyor. Bu tip bir Mac satın alan kişilere 9 Dolar karşılığında Snow Leopard'a yükseltme yapma imkanı sunuluyor. Kişi yeni bir Mac sistemi (iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac Mini veya Mac Pro) satın almaya karar verdiğinde hesabına otomatikman ucuzlamış OS X satın alma seçeneği ekleniyor. Fakat sonrasında kişi satın alma işlemini iptal ederse 9 Dolarlık satış seçeneği halen sunulmaya devam ediliyor. Böylece iptal kararından sonra da Snow Leopard'ı 10 Dolardan az bir fiyata satın almak mümkün oluyor.

Bu sürümün normalde 29 Dolara satılacak olan sıradan bir yükseltme DVD'si olduğu söyleniyor. Amerikan analist Walt Mossberg'e göre bu DVD, Mac OS Leopard lisansı da gerektirmiyor; yani DVD, aslında Mac OS 10.6'ın tam sürümü oluyor.

Kısa bir test, şu sıralar birçok web günlüğünde ve forumda yayılan "ucuza Snow Leopard siparişi kılavuzunu" doğruladı. Apple'ın istem dışı ucuzlatılmış OS X 10.6'ları cidden müşterilere gönderip göndermeyeceği ise şu an için belli değil.

Okuyucu Yorumları