Apple'dan herkesi kıskandıracak dev rakamlar

Kriz Apple'a yaradı: 2009'u 2008'den daha iyi bir yıl yapan inanılmaz iPhone satış rakamı burada...

Kriz Apple'a uğramadı!

Apple yetkilileri geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada 2009'un ikinci çeyreğinde 1,2 milyar doları net kâr olmak üzere 8,2 milyar dolarlık bir elde ettiklerini belirttiler. Bu Apple'ın 2008'in aynı dönemine oranla daha fazla kazandığının (1,05 milyar dolar kâr) bir göstergesi. Açıklanan kârın neredeyse yarısı ise uluslar arası satışlardan.

Apple finans baş sorumlusu Peter Oppenheimer, bunun Apple tarihinde tatil dönemlerinin dışındaki en iyi çeyrek olduğunu belirtti: "Apple'ın mali durumu oldukça sağlam."

iPhone hala Apple'ın bir numaralı kozu

Rapora göre şirketin donanım satışı lokomotif olma özelliğini koruyor. iPhone satışları ise geçen senenin ikinci yarısına göre ikiye katlanmış ve 3,79 milyonu bulmuş. Bu da getirisinin neredeyse dörde katlanması anlamına geliyor.

iPod satışları da %3 artarak 11 milyon âdeti bulmuş. Ama iPod satış fiyatlarının düşmesi, Apple'ın iPod'dan elde ettiği kârı %9 azaltmış.

Mac bilgisayarlarda ise durum diğerleri kadar iç açıcı değil: Satışlardaki %3'lük düşüş, gelirlerde geçen seneye oranla yarım milyon dolarlık bir azalmaya sebep olmuş. Satılan masaüstü ve dizüstü bilgisayarların sayısı ise 2,2 milyon.

Apple'ın bir diğer önemli gelir kaynağı iTunes Store ise bir milyar doları aşarak gelire %20 katkı sağlamış.

Okuyucu Yorumları