"Apple'dan herkesi şaşırtacak şeyler geliyor"

"Apple'dan herkesi şaşırtacak, yepyeni şeyler geliyor." Bu sözler, Apple efsanesi Wozniak'tan geldi!

Apple bu kez neyin peşinde?

Litvanya'nın başkenti Vilnius'da düzenlenen Login konferansında konuşan Steve Wozniak, kurucusu olduğu Apple'ın geleceğiyle ilgili tahminlerde bulundu.

Son zamanlarda hep firmanın aldığı kararlarla ilgili eleştirel tutumuyla gündeme gelen Wozniak, Apple hisselerinin değer kaybetmesi sorunuyla ilgili olarak konuştu: "Evet, hisse senedi değerleri bu aralar biraz düşük. Ancak daha önce birkaç ay içinde Apple hisse değerinin iki katına çıkıp indiğini gördüm." Wozniak ayrıca Apple'ın gelecek planlarına ve ürünlerine de değindi: "Apple'ın iş modeli, daha önce hiç üretilmemiş bile olsalar yeni ürünlerle piyasaya çıkmak, ürünler zaman içinde bayatladığından dolayı asla aynı şeyi tekrar yapmamak üzerine kurulu. Bu nedenle Apple'ın hepimizi şaşırtıp afallatacak yeni şeyler üzerinde çalıştığından, çok iyi hazırlandığından eminim. Açıkçası bu yeni şeylerin ne olduğunu bilmiyorum. Ama Apple, yakında herkesi şaşırtacak şeylerle karşımıza çıkacak. Yani henüz en iyiyi görmedik..."

Wozniak sözlerine artık tahminde bulunmak istemediğini de ekledi: "Bazı iddialar asılsız çıkabiliyor ya da ürünler iptal edilebiliyor. İçeriden bilgi verebilecek konumdaki hiç kimseye ne üzerinde çalıştıklarıyla ilgili sorular sormuyorum."

Steve Jobs ile birlikte Apple'ı kuran Steve Wozniak, Apple I ve Apple II bilgisayarları tasarlayarak bugün bildiğimiz bilgisayar teknolojisinin biçimlenmesinde önemli bir rol oynamıştı.

Okuyucu Yorumları