Apple'dan "iCup" da gelir mi?

Apple'ın efsane tasarımcısı Jonathan Ive'ın açıklamaları, "uçuk-kaçık" bir Apple iddiasına yol açtı!

Apple bunu yapar mı?

Apple'ın baş tasarımcısı Jonathan Ive, Apple'ın yeni ürününün kahve fincanı olabileceğinin işaretlerini verdi.

iMac, iPod, iPhone ve iPad cihazlarını tasarlayan, İOS tasarımında da imzası bulunan Jonathan Ive bir söyleşi sırasında, eğer Apple için cihaz tasarlamıyor olsaydı, kahve fincanları tasarımları yapmayı hayal ettiğini vurguladı.

Bu yorum elbette, dünyanın en ünlü tasarımcısının sadece çocuksu bir "hayali" gibi de görülebilir. Ancak Apple'ın yeni bir arayış içinde olduğunu bilenler, bunu farklı boyutlara çekmiyor da değil.

Apple, Steve Jobs'un ölümünden sonra yenilikçi bir ürün geliştirememiş olması nedeniyle eleştirilirken, iPhone / iPad satışlarının da artış göstermediği, çünkü artık rakiplerinin de en az onun kadar güçlü ve üstelik fiyat olarak daha cazip ürünler piyasaya sürebildiği konuşuluyor.

Peki ama bir iCup görmemiz gerçekten mümkün mü? Apple, fincan işine girer mi? Haberimizin ikinci sayfasında...

Bir iCup görmemiz gerçekten mümkün mü?

Bir iCup görmemiz gerçekten mümkün mü?

Yeni CEO Tim Cook üzerinde, yeni bir "mucize" ürün geliştime konusunda yoğun bir baskı varken, kahve fincanlarına bu kadar hayran bir baş tasarımcının onu dijital kahve fincanları tasarlamak konusunda ikna etmesi uzak bir ihtimal olmayabilir.

Kahve fincanları, sabahları insanların kahvaltı masalarında, gün içinde sürekli ofis masalarının üzerinde ve akşamları da yemek masalarının yanında duruyor ve fincanların üzerine eklenecek dijital ekranların ve dijital fonksiyonların, insanların haberlere, sosyal medyaya, internete ulaşması için pratik bir yol olabileceğini göz ardı etmemek gerekiyor.

Acaba Apple'ın baş tasarımcısı gerçekten Apple'a böyle bir teklif götürmüş olabilir mi? Bu röportajdan sonra teknoloji dünyası bu sorunun cevabını merak ediyor. Tabii ki Apple'ın bir "iCup" yapmasına biz pek ihtimal vermiyoruz ama söz konusu Apple olunca, her türlü sürprize de açık olmakta yarar var.

Okuyucu Yorumları