Apple'dan iki patent zaferi birden!

İki devin Mart ayındaki büyük kapışması yaklaşırken, Apple ön duruşmalarda iki zafer birden kazandı!

Apple 2 - 0 Samsung!

Apple, devam eden patent davalarında Samsung'a karşı iki önemli zafer birden kazandı. İki dev Mart ayındaki duruşma için mahkemeye çıkmaya hazırlanıyorlar, ancak Apple ön-duruşmalarda şimdiden önemli bir avantaj elde etmiş durumda.

Apple'ın kazandığı davalardan bir tanesi, şirketin elindeki "otomatik düzeltme" patentiyle ilgili. Galaxy Nexus ve Galaxy Note dahil olmak üzere Samsung'un Android'li telefonları, kullanıcının yazmakta olduğu sözcüğü tahmin edip, bu tahminleri gerçek zamanlı olarak gösteren bir sistemden faydalanıyorlar. Senelerdir Samsung ve Apple'la uğraşan hakim Lucy Koh ise bu sistemin Apple'ın patentini ihlal ettiğine hükmetti.

Bu noktadan sonra Samsung'un kazanmasının tek yolu, patentin geçersiz olduğunu ispat etmek. Dahası eğer Samsung bunu yapamazsa, Google'ın da Android dolayısıyla başı derde girebilir.

Koh'un geçersiz saydığı diğer patent ise,cihazlar arasında medya eşitlemeyle ilgili bir Samsung patenti. Koh'a göre Apple'ın Samsung'un kendi patentinde teknoloji üzerine çok az şey eklediği iddiası geçerli.

Samsung'un elinden kayıp giden bu cepheler, firmanın Mart ayında sadece 4 iddiasının kaldığı anlamına geliyor. İki firmanın anlaşmazlığı özel görüşmelerle çözmeleri de teorik olarak mümkün, ancak geçmişteki denemelerine bakarsak davanın duruşma salonunda çözülme yolunda olduğunu söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları