Apple'dan iOS 6'nın kaynak kodunu istedi!

Apple ve Samsung arasında devam eden davada Samsung'un bu isteği, Apple'ı çileden çıkardı!

Apple'ı şoke eden istek!

Apple ve Samsung arasında Seoul Central District Court'ta devam eden patent davasında Samsung'un iOS 6'nın kaynak kodlarına bakmak istemesi Apple'ı "şok" etti. Samsung'un iddiası ise Apple'ın ekranın üzerinden kaydırarak yeni mesajları kontrol etme işlevinin patentlerini ihlal ettiği yönünde.

Korea Times'ın haberine göre Samsung'un patentlerinin ihlal edilip edilmediğini görmek için Apple'dan iOS 6 kaynak kodlarını istemesi, Apple tarafından "saçma" ve "delice" bulundu. İddiaya göre Apple avukatları mahkemeye "Samsung en önemli verilerimizi ortaya çıkarmamızı istiyor" dedi.

Bununla birlikte kaynak kodlarının açığa çıkarılması, patent davalarında sıkça rastlanan bir durum ve Samsung da bunun farkında. Şirket daha önce 2011'de Avustralya'da iPhone 4S için benzer bir istekte bulunmuş, isteği mahkeme tarafından kabul edilmişti. Apple avukatları o zaman da bu istek karşısında çileden çıkmış, ancak kaynak kodlarını vermek zorunda kalmışlardı.

Benzer şekilde Apple da geçen sene San José, California mahkemesinde Samsung'un 4G cepleri ve Galaxy Tab 10.1 tabletinin kaynak kodlarına bakma hakkı elde etmişti.

Bu dava, Samsung ve Apple arasında Avrupa, Amerika, Asya ve Avustralya'da devam eden 40 davadan sadece bir tanesi ve iki şirket, en küçük bir pazar payı artışı için savaşmaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları