Apple'dan itiraf gibi değişim

Yıllardır "Mac bilgisayarlara virüs bulaşmaz" deyip PC'lerle dalga geçen Apple'dan şaşırtan değişim!

Apple'dan itiraf gibi değişim

Flashback saldırısı ve "güvenlik konusunda Microsoft'un 10 yıl gerisinde oldukları" suçlamaları nedeniyle Apple, Mac'lere virüs bulaşmadığı iddiasından vazgeçti. Şirket, ünlü bilgisayarlarını "PC virüsü bulaşmaz" yerine "Güvenli olmak için üretildi" sözleriyle tanımlamaya başladı.

Bir zamanlar "Mac'i neden seveceksiniz" sayfasında Mac'lerin Windows bilgisayarlarını tehdit eden binlerce virüsten etkilenmediği yazıyordu. Ancak bu, teknik olarak doğru olsa da, Mac için virüs ve kötü niyetli yazılım üretmek mümkün. Neticede Windows bilgisayarları da Mac virüslerinden etkilenmiyor.

Şu anda Apple halen aynı güvenlik özelliklerini kullanıma sunuyor ama virüslere ve kötü niyetli yazılımlara karşı tam koruma sağlandığı iddiasından vazgeçmiş durumda.

Öte yandan şirket, Mountain Lion sürümü ile OS X'in güvenliğini arttıracak çözümler üzerinde çalışıyor. Gatekeeper uygulaması ile Apple tarafından onaylanmamış yazılımların kurulumu engellenebiliyor. Tabii bu uygulama isteğe bağlı olarak kullanılıyor ve devredışı bırakılması mümkün.

Mac için üretilmiş virüs sayısının çok daha az olduğu doğru ama kafalara takılan soru şu: Acaba bunun nedeni Apple'ın güvenlik özellikleri mi, yoksa Mac pazarının Windows'a göre çok daha küçük olması mı?

Okuyucu Yorumları