Apple'dan, pil ömründe yeni rekor!

Bir mobil cihazı, şarj etmeden ne kadar kullanabilirsiniz? Cevap vermeden önce, bu canavara göz atın

Pil ömründe yeni rekor!

Apple'ın yeni duyurulan, MacBook Air serisinin 2013 modeli, pil ömründe yeni bir rekora imza attı. Üreticisine göre yaklaşık 12 saat kullanım imkanı sunan 13 inç ekranlı bilgisayarı en küçük komponentine kadar demonte eden Fixit sitesi, sistemin bir günlük mesaiyi şarjsız tamamlamasının sırrını çözmüş.

Aynı sistemin 2012 modelinde 6700 mAh gücünde bir pil olduğunu söyleyen site, demonte ettiği 2013 model Macbook Air'deki üstün pil performansını güçlenen ve boyutları büyüyen 7150 mAh gücünde yeni bir pil ve neredeyse yarı yarıya küçülmüş SSD sabit diskle açıklıyor.

Elbette her sistem üreticisi gibi Apple da sisteminin pil ömrünü laboratuvar koşullarında hesapladığından gerçek pil ömrü ile açıklanan süre arasında kaçınılmaz bir fark oluşacaktır. Ama yine de, yeni modelin iyi bir pil performansı sunacağını söylemek çok da zor olmasa gerek. 2013 model Macbook Air gerçek hayatta 12 saatlik çalışma süresine ulaşamasa bile çoğu rakibini pil ömrü bakımından geride bırakacağı su götürmez bir gerçek.

Okuyucu Yorumları