Apple'dan rüzgar enerjili patent

Apple bu sefer yeni bir tablet veya cep telefonu değil; bambaşka bir teknolojinin peşinde...

Apple "farklı düşünüyor!"

Genellikle cep telefonu, tablet vb. akıllı cihazların tasarımlarını patente dönüştüren Apple, bu kez bambaşka bir patentle karşımızda. AppleInsider'ın ortaya çıkardığı patente göre, Apple rüzgar gücü teknolojisine el attı.

Rüzgar tribünleri yoluyla enerji depolamayı kapsayan patentin detayları şöyle: "Sistem, bir takım tribün kanatları kullanarak dönel enerjiyi, düşük ısı kapasiteli akışkana dönüştürecek. Sistem daha sonra düşük ısı kapasiteli akışkandan elde ettiği ısıyı, başka bir akışkana aktaracak. Sistem son olarak aktarılan ısıyı, elektrik üretmek için kullanacak."

Alışılageldik rüzgar tribünlerinden farklı bir sisteme sahip bu teknoloji, serbest emisyonlu elektrik üretimi için faydalı bir yola benziyor. Apple'ın sistemi gayet basit: Rüzgar tribünü önce bir şaftı, daha sonra da içi sıvı dolu bir hazneye batırılmış bir cihazı döndürecek. Sistem önce "uyaracak", daha sonra "döndürecek," son olarak ise düşük ısı kapasiteli sıvıyı "ısıtacak."

Apple'ın neden böyle bir patent aldığı, şirketin veri merkezlerine güç kaynağı sağlayan alternatif yollar aramasıyla açıklanabilir. Ancak böylesine bir teknolojiyi kısa süre içinde kullanıma sokmak bir hayli zor.

Okuyucu Yorumları