Apple'dan Samsung'a: "Hırsızsın!"

Ve sonunda bu da oldu; Apple, Samsung'u Galaxy S ve bazı diğer cihalarda hırsızlık yapmakla suçladı!

Apple'dan Samsung'a: Hırsız!

Apple, belki de bugüne dek açılmış en ilginç davalardan birine imza atarak Samsung'u "hırsızlıkla" suçladı. Davanın merkesinde Samsung'un Android'li cebi Galaxy S, ilk tablet denemesi Galaxy Tab ve yine Samsung'un Google için ürettiği Nexus S var.

Davanın konusu ise, Samsung'un, bu üç cihazı geliştirirken hem teknolojik alanda, hem de tasarım alanında Apple'ın iPhone 3G – 3GS'si ve iPad'inden kopya çektiği iddiası. Dava dosyasında yer alan şu açıklama, aslında her şeyi özetliyor: "Samsung, kendi teknolojisini ve tasarımlarını kullanmak yerine, Apple teknolojisini, tasarımlarını ve iOS kullanıcı ara yüzünü kopyalamayı seçmiştir."

Apple'ın iddiasına göre Samsung, Galaxy S ve Nexus S'i tasarlarken iPhone'un önceki modelleri 3G ve 3GS'den kopya çekti. Aynı şekilde Galaxy Tab da, iPad'in tasarımı "çalınarak" geliştirildi. Yine Samsung'un kendi ceplerinde kullandığı TouchWiz ara yüzü de, iOS'tan kopyalandı.

Kısacası Apple, bu dava ile Samsung'u "hırsızlık yapmakla" suçluyor ve bu iddiasını bir sonraki sayfada göreceğiniz resimlerle destekliyor. Henüz her iki şirketten de konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

İşte Apple'ın sunduğu kanıt resimler

İşte Apple'ın sunduğu kanıt resimler

Resimlerde Apple'a ait çizim ve patentleri, Samsung'un davaya konu olan modelleriyle yan yana görüyorsunuz. Bakalım bu davada kazanan taraf kim olacak?

Okuyucu Yorumları