Apple'dan Siri sürprizi!

Apple'dan yeni bir Siri sürprizi geliyor olabilir. Ama buna sevinmesi gereken iPhone'cular değil!

Apple'dan Siri sürprizi!

Apple, bu yaz piyasaya süreceği yeni OS X'le gelecek pek çok özelliği zaten duyurmuştu, ancak işletim sisteminin beta koduna bakılırsa Siri'ye benzer bir işlev Mountain Lion'un yeni özellikleri arasında olabilir.

Mountain Lion'un son dağıtımında yeni bir tuş kombinasyonundan bahsediliyor. Buna göre iki komut tuşuna aynı anda basmak, sesli yazdırma işlevini devreye sokuyor.

Ancak bu özellik, iPhone 4S'teki gibi Siri tarzı bir işlev olmaktan çok, hem iPad, hem de iPhone'da bulunan sesli yazdırma özelliğinin Mac versiyonu olacak gibi görünüyor.

Siri'yi destekleyen teknolojinin yaratıcısı olduğu öne sürülen Nuance şirketi, Dragon ürün serisini halihazırda Mac için de kullanıcılara sunuyor. Eğer Apple böyle bir özelliği işletim sisteminin standart bir parçası olarak piyasaya sürerse örneğin Dragon Dictate bundan zarar görebilir, ancak böyle bir durumda muhtemelen Nuance Apple'ın sunduğu temel çözümden daha fazla işlev sunarak bu sorunun üstesinden gelecektir.

Akıllara gelen bir başka soru da standart sesli yazdırma işlevinin gürültülü ortamlarda kullanışlı olup olmayacağı. Bu özellik muhtemelen sadece evde ya da sessiz bir çalışma odasında kullanılabilecek, ya da Nuance'ın Dragon Naturally Speaking'de pakete dahil ettiği tarzda bir gürültü filtrelemeli mikrofon satın almak gerekecek.

Okuyucu Yorumları