Apple'dan şok karar!

Apple'dan yapılan açıklama, şirketin geleceği ile ilgili çok önemli ipuçları veriyor...

Şok kararlar!

Macworld Expo uzun zamandır Apple'ın büyük önem verdiği ve bizzat Steve Jobs'un açılış konuşmasını yaptığı önemli bir fuar. Apple için hem kullanıcıları ve iş ortaklarıyla buluşmak hem de gövde gösterisi yapmak için önemli bir alan. İşte bu yüzden Apple'ın dün yaptığı açıklama herkesi şaşırttı. Bu yıl Apple, Macword Expo'ya son kez katılıyor. Üstelik açılış konuşmasını da Steve Jobs değil, Philip Schiller yapacak.

Bu açıklamanın büyük yankı uyandıracağını bilen Apple, bu yüzden açıklamayı dün borsa kapandıktan kısa bir süre sonra yapmayı tercih etti. Açıklamada bu fuar ile ilgili bir sorun olmadığını ve genel olarak Apple'ın artık benzeri fuarlara daha az katılım göstermekte olduğunun altı çizildi.

Aslında bu durum Apple ile sınırlı değil, son yıllarda dünya çapındaki pek çok elektronik fuarına katılım gitgide azalmakta. Hatta Ocak ayındaki Macworld'e Adobe ve Belkin Illustrated katılmayacaklarını daha önceden açıklamışlardı.

Bunlara rağmen Apple'ın bu önemli fuarda artık yer almayacak olması ve daha önemlisi, son katılımda konuşmayı Steve Jobs'un yapmayacak olması pek çok dedikoduya yol açtı. Bu dedikodulardan en dikkat çekeni ise Steve Jobs'un yavaş yavaş Apple'dan uzaklaşmakta olduğu söylentisiydi. Gerçekten de Jobs'un sağlık sorunları nedeniyle son zamanlarda şirkette daha az görev aldığı biliniyor.

Apple Expo da perdeyi kapattı

Apple Expo da perdeyi kapattı
Apple Expo'nun Eylül ayında 8.si düzenlenmişti.

Apple'ın, Macworld fuarına katılmayacağını açıklaması ile birlikte, diğer bir önemli fuar olan Apple Expo'dan da resmi bir açıklama gelmişti.

Apple Expo, bir zamanlar dünyanın en büyük Apple ticaret fuarı ve konferansıydı. Bundan bir kaç yıl önce 90.000 kişiyi bulan katılımcı sayısı ile hem Apple, hem de fuar organizatörleri tarafından büyük önem taşıyordu. Fakat geçtiğimiz yıl merakle beklenen iPhone'un son dakika sorunları yüzünden fuara yetişememesi nedeniyle katılımcı sayısı 54.000'de kalmıştı. Bu yıl düzenenen fuara ise sadece 30.000 ziyaretçi ilgi gösterdi.

Tüm bu sebeplerden dolayı Paris'teki fuarı düzenleyen firma Apple ile aynı yolu izlemeye karar verdi ve Apple Expo fuarını tamamen iptal etti.

Okuyucu Yorumları