Apple'dan sürpriz karar...

iPhone, iPad derken sesi sedası çıkmayan masaüstü Mac'ler için Apple'dan büyük sürpriz...

Apple'dan sürpriz karar...

Geçtiğimiz ay Apple'ın geleneksel WWDC geliştirici konferansında şirket, dizüstü bilgisayarlarında birtakım değişikliğe gideceğini açıklamıştı. Ancak masaüstü sistemleri olan iMac ve Mac Pro'ya dair herhangi bir detay verilmemişti. Şimdilerde ise bazı kaynaklara göre Apple'ın yeni masaüstü bilgisayarları optik sürücüsüz çıkabilir.

Dedikoduları destekleyen bir unsur olarak; şirketin yayınladığı birtakım kod dizilimi, OS X Montain Lion'daki Boot Camp yazılımında yaptığı değişiklikleri gösteriyor. Buna göre "IM130" iMac'in yerine geçerken, "MP60" da yeni Mac Pro olabilir. Zira kodda, karşımıza yalnızca USB önyüklemeli bir liste çıkıyor. Bazılarına göre Apple, tıpkı Retina Macbook ve Mac Mini'de yaptığı gibi, optik sürücüsüz bilgisayar üretme modasına devam edecek.

Optik sürücüsüz bilgisayar, diğer parçalar için daha fazla alan ve daha ince bir bilgisayar gövdesi anlamına geliyor. Ancak Mac Pro kullanıcıları "boş alan" konusunda sıkıntı çekmediklerinden, bu ürün için başka bir değişiklik bekleniyor. Apple CEO'su Tim Cook da şirketin "gelecek sene için gerçekten muhteşem bir şey üzerinde çalıştığını" belirtti.

Okuyucu Yorumları