Apple'dan tehdit gibi iOS 7 açıklaması!

Apple'ın yaptığı yeni iOS 7 açıklaması, bazıları için ciddi bir tehdit anlamını taşıyor!

Tehdit gibi iOS 7 açıklaması!

Bugüne kadar Microsoft'un yazılımcılara sadece Windows 8 için yazılım geliştirin, önceki sürümleri unutun dediğine şahit olmadık. Ancak söz konusu Apple olunca bunu da gördük. Teknoloji devinden yapılan son açıklamada yazılımcılara çağrı yapılıyor ve iOS 7'yi bir an önce tercih etmeleri, aksi halde iStore'da barınamayacakları belirtiliyor.

Apple'ın yazılım geliştiricilere yaptığı bu uyarı gayet net ama bir o kadar da sert... 14 Şubat 2014 tarihine kadar iOS 7 öncesi geliştirilen uygulamalarına iOS 7 uyumluluğu sağlamayan geliştiriciler için yolun sonu görünüyor gibi... Apple'ın buradaki en önemli amacı elbette iOS 7'ye tam adapte olmuş bir uygulamalar zinciri ve eski sürümle yaşanan bazı sorunlardan kurtulma isteği.

Ancak Apple'ın bu teklifinin kullanıcılar için can sıkıcı bir yanı da var: Telefonlarında eski sürüm uygulamaları kullanmak isteyenler (örneğin iPhone 3G veya 3GS kullananlar) iOS 7 uyumluluğu kazanan uygulamalarda çok fazla sorun yaşayabilir. İşte bu durum, iOS 7'ye güncellenmeyen cihazların sahiplerinin canını çok sıkacak...

Okuyucu Yorumları