Apple'dan tek tip şarj cihazına farklı çözüm

Cep devleri tek tip şarj cihazı konusunda anlaştı; ama iPhone cephesinin planları biraz daha farklı.

Apple'ın niyeti başka!

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde cep telefonu üreticilerinin yeni micro USB standardı üzerinde anlaştığını duyurmuştuk. Günümüzde piyasada yaklaşık 30 farklı şarj cihazı türü var. İnsanlar her yıl cep telefonu değiştirdikçe bunlar da yeni çöp dağları oluşturuyor. Birden fazla alınan şarj cihazları bütçeye de yük bindiriyor. İşte bu yüzden Avrupa Birliği cep telefonu üreticilerinden evrensel bir standart belirlemelerini istemişti.

Apple, Nokia ve LG gibi dev firmaların da içinde yer aldığı birliğin kararı sayesinde neredeyse bütün şarj cihazları uyumlu olacaktı. Çevre kirliliğine karşı oldukça önemli olan bu karar oldukça sevindiriciydi. Ancak Apple kendi özel bağlantısını değiştirmeyeceğini, micro USB standardını opsiyonel tutacağını belirtti. Apple bu kararla birlikle üreticilere evrensel şarj cihazına uyumlu bir adaptör yapma seçeneği veriyor.

Büyük şirketlerin açıklamaları işleri ileri safhaya taşıdı bile. Yeni micro USB standardını gelecek yıl görebileceğiz. Apple'ın da herkesi tatmin edecek bir çözüm bulması gerekiyordu. Kendi dock şarj cihazını boşverip evrensel şarj cihazına geçse bu ürünlerin satışından doğan geliri kaybedecekti. İşte bu yüzden yukarıdaki açıklamayı yaparak işi bir adaptörle çözme yoluna gitti. Başka bir deyişle Apple kendi standardından vaz geçmiyor ama micro USB'ye de sırt çevirmiyor...

Okuyucu Yorumları