Apple'dan yeni bir patent daha

Bir süredir üzerinde konuşulan Google'ın Project Glass'ı için Apple'dan büyük bir tepki geldi!

Apple ve Google karşı karşıya

Teknoloji dünyası özellikle son yıllarda "Ben senden daha iyisini yaparım." anlayışını en üst noktaya getirmiş durumda. Özellikle patent kavgalarıyla durumun iyice ön plana çıktığı günümüzdeyse yine benzeri bir sorunla karşı karşıyayız.

Apple geçtiğimiz günlerde "heads-up display" isimli bir patent aldı. Google'ın bir süredir üzerinde çalıştığı Project Glass'ına benzeyen cihaz, tek bir göz üzerine koyulan lens ile çalışacak. Google, Project Glass için Nisan ayında bir patent almıştı. Fakat öyle görünüyor ki Apple benzeri bir patenti 2009 yılında çoktan almış durumda. Bu da demek oluyor ki eğer böyle bir pazar açılırsa, Apple bir hayli mutlu olacak.

Yine de Apple'ın 2009 yılında almış olduğu patent genel hatlarıyla "movie glasses" adı altında yer alıyor. Yani bu sistem iPod ve de benzeri medyalardan görüntü alış verişi sağlanmasına yarıyor. İşin ilginç yanıysa patentte geçen gözlük modelinin, Google'ın üretmeye çalıştığı tasarımı da kapsıyor olması zira Project Glass, hali hazırda bulunan gözlüklerin sadece gelişmiş versiyonu olacak.

Şimdilik Apple tarafından konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi, Google'ın ürettiği sistemden çok daha farklı bir teknoloji ile karşımıza çıkması da olası.

Okuyucu Yorumları