Apple'dan yeni çağrı bekletme işlevi patenti!

iPhone'la önemli bir görüşme yaparken karşı taraf sizi beklemeye aldığında bakın artık neler olacak!

Beklerken sıkılanlara özel...

Apple, yeni bir patent ile "çağrı bekletme" sırasında canınızın sıkılmasına son vermek istiyor.

8.412.164 numaralı ABD patentinde iPhone ve Apple cihazlarının çağrı bekletme sırasında nasıl "uyarlamalı bilgiler" göstereceği anlatılıyor. Gösterilen bilgiler arasında arayan hakkında önemli bilgiler, karşıdaki kişiyle yapılan önceki görüşmelerin geçmişi, gelecekteki randevular ve çeşitli dinamik veriler yer alıyor.

Patent, görüşme sırasında beklemeye alındığınızda karşınıza çıkabilecek verileri şöyle açıklıyor: "Bu tür uyarlamalı bilgiler örneğin kişinin eşi ve çocuklarının isimlerini, doğum günlerini ve hobilerini içerebilir." "Aynı zamanda bir sistem, başarısız iletişim girişimlerini (cevapsız çağrılar, okunmamış e-postalar gibi) tanımlayabilir ve bu girişimlerle ilgili bilgiler kullanıcıya gösterebilir."
Bekleme süresinde gösterilen bilgilerin amacı ise sizi, karşınızdaki kişiyle olan görüşmenizin geri kalan bölümüne hazır hale getirmek. Bununla birlikte patent, hava durumu tahmini, haber başlıkları gibi bilgilerin hem grafiksel, hem de sesli olarak sunulabileceğini söylüyor. Sunulan bilgilerin o anki saate göre değişebildiği de patentin ayrıntıları arasında.

Yeni çağrı bekletme işlevinin iOS 7 ve bir sonraki iPhone'da yer almaması için bir neden yok gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları