Apple, "dar" iPhone'larla geniş kar elde etti

Apple, bizlere depolama alanı hemen biten 16 GB'lık iPhone'ları satarak karına kar mı katıyor?

Apple'ın "16 GB sevgisi!"

16GB'lık iPhone'u satın aldığınızda, aslında uygulamalarınız için yetersiz bir alanı satın alıyorsunuz. Telefona bellek kartı da takılamadığından, fotoğraflar, videolar ve müzikler de aynı alanda sıkışıp kalıyor. Telefonunuzu bir süre kullandıktan sonra vardığınız karar ise şu oluyor: Bir dahaki sefere daha çok alan sunan, daha pahalı bir iPhone almak.

Apple işte burada sizi ele geçiriyor. Above Avalon'un yayınladığı bir rapora göre firma, 2015'te en düşük iPhone 6 modeli sayesinde 3 milyar dolar kar etti. Eğer Apple, müşterilerine en ucuz model olarak 16GB'lık iPhone yerine 32GB'lık iPhone 6'yı sunmuş olsaydı, makalenin sahibi Neil Cybart'ın tahminlerine göre bu, firmaya 3 milyar dolara mal olacaktı. Cybart, Huffington Post'la yaptığı röportajda çoğu kişinin en alt modeli satın aldığını, ancak telefonların ortalama satış fiyatının giderek düştüğünü ve bu durumun Apple için uzun dönemde endişe verici olduğunu söyledi.

Apple, iPhone 6'nın 16GB'lık modeli dışındaki modellerinin depolama alanlarını ikiye katlamış, ancak 16GB'lık modele hiç dokunmamıştı. Rapor, bunun nedeninin Apple'ın müşterilerine bir dahaki sefere 64GB'lık modeli satmak istemesi olduğunu söylüyor. Türkiye'de 16GB'lık iPhone 6'dan 300 TL daha pahalı olan 64GB'lık seçeneği tercih edenler, genellikle bu depolama seviyesine bağımlı hale geliyorlar ve telefonlarını yenilediklerinde daha küçük bir depolamaya geçmek istemiyorlar.

Okuyucu Yorumları