Apple'dan Google'a "dev tekme!"

Mozilla'dan sonra, bir dev daha Google'ı terk ediyor. Ama bu seferki dev, oldukça büyük!

Google'a "sert yumruk!"

Apple ve Google'ın, iOS cihazlardaki varsayılan arama motorunun Google olması konusunda yaptıkları anlaşması sona eriyor. Sürenin dolmasının ardından Apple'ın cihazlarında yer vereceği arama motorunun yeni sahibi ya Bing ya da Yahoo! olacak.

Geçtiğimiz haftalarda benzer hamleyi Mozilla tarafında da görmüştük. Firefox'taki varsayılan seçenek olan arama motoru Google'la anlaşma süresinin dolmasının ardından Yahoo! ile çalışmaya başlayan Mozilla'dan sonra, bu kez Apple da sırtını Google'a dönecek gibi görünüyor. Böylece Apple'ın Safari'de mevcut arama motoru olarak Bing veya Yahoo!'ya yer vereceği düşünülüyor.

Apple'ın halihazırda kendi arama motoru olmadığı için bunu üçüncü parti servisler yoluyla çözmek durumunda. Bunun için de bugüne dek pazarda en sıkı rekabet halinde olduğu Android platformunun sahibi Google ile çalışan şirketin, sonunda bundan vazgeçecek olması belki biraz geç kalmış bir hareket olarak da değerlendirilebilir.

Apple, Bing'e daha yakın. Zira Siri'nin varsayılan arama motoru olarak Bing'i kullanması ve yine OS X'te de Microsoft'un izlerini görmemiz, benzer bir birlikteliğin Safari'de de karşımıza çıkacağını düşündürüyor...

Okuyucu Yorumları