Apple efsanesi diyor ki: "Tek rakibimiz..."

Apple tarihinde önemli bir yere sahip olan dev isim, iPad'lere rakip olabilecek tek markayı açıkladı

"Tek rakibimiz..."

Apple'ın eski CEO'larından John Sculley, geçtiğimiz günlerde Economic Times'a ilginç açıklamalar yaptı. Scully'ye göre Apple, her an her şeyin değişebildiği piyasada "düşme" tehlikesi yaşamayacak olan tek şirket.

90'lı yılların başında, Steve Jobs tarafından Apple'ın CEO'su olarak göreve getirilen Sculley, daha önce Pepsi'de önemli başarılara imza atmıştı. 1993 yılında çıkan anlaşmazlıklar sonrasında görevinden ayrılmak zorunda kalan Scully, o zamandan beri "Apple hayranı" olarak kalmaya devam ettiğini söylüyor.

Eski CEO'ya göre iPad, Apple'daki "kusursuz" yönetim anlayışı sayesinde uzunca bir süre daha tablet piyasasının yıldızı olmayı sürdürecek. Ama Scully, Apple'ın, tablet konusunda önemli tek bir rakibi olduğunu da sözlerine ekliyor. Ona göre Samsung, şu an iPad ve dolayısıyla Apple'ı zorlayabilecek tek şirket; Galaxy Tab serisini, iPad'e rakip olmayı başaran tek tablet serisi olarak görüyor. Diğer dev markaları ise, tablet savaşının arka planda kalan savaşçıları olarak değerlendiriyor.

Okuyucu Yorumları