Apple efsanesi ölüyor mu?

Apple, kendisine büyük başarılar kazandıran efsane bilgisayarını tarihe mi gömüyor?

Apple efsanesi ölüyor mu?

Hüseyin Cem Köylü

ElectrigPig.co.uk sitesinin, endüstrinin içinden bir kaynaktan aldığı bilgilere dayanarak yaptığı haberde, Apple'ın MacBook Pro kadrosunu kademeli olarak ortadan kaldırmaya hazırlandığı belirtildi. İlk aşamada, 15 inç MacBook Pro'ların boşalacak olan koltuğunu doldurmak için Apple'ın, Nisan ayında 15'inçlik bir MacBook Air tanıtması bekleniyor.

MacBook Air'lerin yeni modellerinin ultra-ince olacağı konuşuluyor. Mevcut modellerde olduğu gibi portlar iki yana dağıtılacak ve optik sürücünün yanı sıra Ethernet portu da olmayacak.

17 inçlik MacBook Pro modelinin de bu revizyona uğraması bekleniyor fakat kısa vadede pek mümkün gözükmüyor. AppleInsider'ın Şubat ayında yayınladığı haberde de 2012 model MacBook Pro'ların "radikal şekilde yeniden tasarlanacağını" ve popüler "süper-ince" Air tasarımının baz alınacağına yer verilmişti.

Peki gelecek nesil MacBook'lar neler sunacak? Haberimizin ikinci sayfasında...

Gelecek nesil Apple laptop'ları...

Gelecek nesil Apple laptop'ları...

AppleInsider'dan Katie Marsal şu sözlerle açıklıyor durumu: "Yeniden tasarım görecek ilk model 15 inçlik olacaktır, onun ardından da 17 inçlik modelde değişikliğe gidilir. Apple bunun aynısını 2008 sonunda ve 2009 başında 3 ay arayla 15 ve 17 inçlik modellerin yenilenmiş sürümlerini çıkararak yapmıştı."

Apple henüz bu iddiaları onaylamadı fakat gelecek nesil laptop'larının neredeyse kesin olan özellikleri, Intel Ivy Bridge işlemci ve yüksek sistemlerde Nvidia Kepler GPU olacak. Düşük sistemlerde ise güçlü GPU kullanılmayacak.

Son olarak, kesin olmamakla birlikte Apple, Mac App Store'u daha da kullanılır kılmak için MacBook Pro'lara da optik sürücü koymayabilir.

Okuyucu Yorumları