Apple, ekonomiye can veriyor!

Apple paraya para demiyor: Bakın iPhone markası bir şirketin kaderini nasıl değiştiriyor...

Apple, ekonomiye can veriyor!

Mali yılın son çeyreğini de tahminlerin üzerinde ciroyla kapattığını açıklayan Apple, paraya para demiyor. Apple yetkilileri, Eylül sonuna kadarki 3 aylık dönemde, 7 milyonun üzerinde iPhone sattıklarını açıkladı. Böylelikle mali yılın dördüncü çeyreğini, tahminlerin ortalama 500.000 üzerinde tamamlayan firma, geçtiğimiz yıl 6.9 milyon ünite olan iPhone satışlarını da artırmış oldu. Uzmanlar, bu farkı yaratan başlıca unsurun 3GS modeliyle yenilenen iPhone'lar olduğuna dikkat çekiyor.

Mac satışlarındaki artış da, Apple'ın yüzünü güldüren diğer bir neden. 'Snow Leopard' işletim sistemlerinin yüklü olduğu yaklaşık 3 milyon ünite satan firmanın, burada da 2.8 milyon civarı olan beklentileri aştığı ifade ediliyor.

iPod satışlarındaki düşüşün de, %8 ile beklentilerinin altında
gerçekleştiğini açıklayan Apple yetkilileri, mali analistleri önümüzdeki yıl da şaşırtmayı sürdüreceklerini iddia ediyor. Açıklamaların borsada da heyecanla karşılandığı; Apple hisselerinin, geçtiğimiz günlerde %6'lık bir yükselişle 201 dolarlık rekor seviyeye ulaştığı bildirildi.

Şimdi gözler, hayranlarına 2010'da da harika ürünler sunacaklarını
açıklayan Apple CEO'su Steve Jobs'da. Bakalım bu yıl satışa sunulması beklenen tablet PC'ler, Apple'ın yükslen kârlılığını sürdürebilecek mi?

Okuyucu Yorumları