Apple, Eski Çalışanlarına Yenildi!

Apple, 5 yılı aşkın bir süredir mücadele ettiği mağaza çalışanlarına boyun eğmekten kurtulamadı!

Apple, çalışanlarına yenildi!

Teknoloji devi Apple'ın Kaliforniya'daki mağaza çalışanlarına 2 milyon dolar ödeyeceği anlaşıldı. Cupertinolu firma ve Apple'ın söz konusu perakende mağazalarının çalışanları arasında uzun bir süredir devam eden toplu dava nihayet sonuçlandı. İlk olarak 2011'de dosyalanan ve dört eski mağaza çalışanı tarafından açılan dava daha sonraki süreçte 20 bin Apple perakende mağaza çalışanını içerecek biçimde genişledi.

Söz konusu davada Apple çalışanlarına yeterince mola vermemek, maaşları zamanında ödememek ve doğru ücret tabloları sağlayamamakla suçlanıyordu. Ekim ayında San Diego mahkemesine giden dava Apple Insider'da yer alan rapora göre sonuçlandı ve Apple eski çalışanlarına 2 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.

Dava sonucunda kazanılan tazminat ilgili bütün çalışanların sayısına bölündüğünde çalışan başına 95 dolar düşüyor. Ayrıca 2 milyon dolarlık rakamın sadece 2016'nın üçüncü çeyreğinde 42.4 milyar dolar elde eden firma için de makul olduğunu söyleyebiliriz. Apple davayla ilgili yaptığı açıklamada dava açılmadan önce çalışanlarına Kaliforniya İş Kodu'na uygun molalar sunduğunu söylemişti. Firma söz konusu davanın sonucuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Okuyucu Yorumları