Apple, App Store'daki eski uygulamalarla savaşını sertleştiriyor: Güncellenmeyen uygulamalara kapı göründü!

Apple, eski veya uzun süredir güncellenmeyen uygulamaları App Store'dan kaldırmak için bir kez daha düğmeye bastı.

Apple, App Store'daki eski uygulamalarla savaşını sertleştiriyor

Apple, kullanılmayan veya işlevsiz uygulamalara karşı politikasını daha da sertleştirmek için hazır gibi görünüyor. 2016 yılında, en son yönergelerine uymayan veya güncelliğini yitiren ve güncellenmeyen uygulamaları kaldırmak için mümkün olan her şeyin yapılacağına dair söz verilmişti. Son birkaç yılda bu karar pek dikkat çekmemiş olsa da, şimdi tekrar öne çıktı. Bir avuç bağımsız geliştirici, Apple'dan oyunlarını güncellemelerini isteyen bir e-posta bildirimi aldıklarını açıkladılar.

Şirket bu e-postalarda "Bu uygulama önemli bir süre güncellenmedi ve 30 gün içinde satıştan kaldırılması planlanıyor" diyor. e-posta şöyle devam ediyor: "30 gün içinde inceleme için bir güncelleme göndererek bu uygulamayı yeni kullanıcıların keşfetmesi ve App Store'dan indirmesi için hazır tutabilirsiniz."

Apple, geliştiricilerin uygulamalarını veya oyunlarını mağazadan kaldırsa bile mikro işlemlerden gelir elde etmeye devam edebileceğini belirtiyor. Ayrıca, cihazlarına uygulamaları daha önceden indirenler kullanımlarına devam edebilecek. Bildirimin ekran görüntülerini Twitter'da paylaşan bazı kişiler, politikanın daha küçük geliştiricileri orantısız bir şekilde etkilediğine dair endişelerini dile getirdi.

Protopop Games geliştiricisi Robert Kabwe, “Bu, bağımsız geliştiriciler için adil olmayan bir engel” dedi ve ekledi: “Bir Cuma gecesi burada oturuyorum, günlük işimden sonra iliklerime kadar çalışıyorum, bağımsız oyunlarımdan geçimimi sağlamak için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum, çok hızlı gerçekleşen Apple, Google, Unity, Xcode, macOS değişikliklerine ayak uydurmaya çalışırken başım dönüyor.

App Store İyileştirmeleri girişimine adanmış bir destek sayfasında şirket, politikanın "müşterilerin ihtiyaçlarına uyan harika uygulamaları bulmasını kolaylaştırmak için" uygulandığını belirtiyor. Ayrıca, platformda bulduğunuz tüm yazılımların "işlevsel ve güncel" olmasını sağlamak istediği de belirtiliyor.

Bir iOS kullanıcısının bakış açısından ise, yeni bir Apple cihazı satın aldığınızda, mağazada donanımdan yararlanmak için optimize edilmemiş uygulamalarla karşılaşmanın pek de hoş olmadığı kesin.