Apple etkinliğinden ilginç Twitter verileri!

Apple'ın Çarşbama günkü şovunda paylaşılan mesajlar, tam bu anda zirve yaptı!

En çok Tweet, o sırada geldi!

Brandwatch tarafından yapılan bir araştırma, Apple'ın Çarşamba günü düzenlediği etkinlik sırasında #AppleEvent hashtag'inin 217.000 kez kullanıldığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre Microsoft'un sahneye çıkmasıyla tweet'ler, en yüksek hızına ulaştı.

Microsoft'un Office ürünleri başkan yardımcısı Kirk Koenigsbauer'ın Office uygulamalarının yeni iPad Pro'da nasıl çalışacağını anlatmak üzere sahneye çıkmasıyla gelen tweet sayısı, 2.700'e ulaştı (yukarıdaki grafikte olduğu gibi). Koenigsbauer, yeni iPad ve Apple Pencil'ın grafik oluşturmakta nasıl kullanılacağını göstermişti.

Apple'ın Twitter'da ödeme yaparak yükselttiği #AppleEvent hashtag'i, şu an doğal haliyle trend olmaya devam ediyor. #AppleEvent sırasında en çok bahsedilen sözcüklerden birinin @Microsoft hesabı olduğu söyleniyor. Toplamda 780 kez konuşulan Microsoft hesabına dair tweet'ler, 17 milyon kişiye gösterilmiş. @Microsoft'tan daha çok kullanılan iki sözcük ise @AppStore ve @Tim_Cook oldu.

Etkinlikte bir Microsoft yöneticisinin Apple cihazında bir Microsoft uygulaması kullanması, tarihe geçecek anlardan biriydi.

Brandwatch'un ürün adına göre yaptığı incelemeler, Çarşamba günü yapılan tanıtımın yıldızının iPhone 6S olduğunu, onu iPad Pro'nun takip ettiğini gösterdi.

  1. iPhone 6s (Plus) – 27 bin kez konuşuldu
  2. iPad Pro – 20 bin kez konuşuldu
  3. Apple TV – 17 bin kez konuşuldu
  4. Apple Pencil – 9 bin kez konuşuldu
  5. Apple Watch – 8 bin kez konuşuldu

Brandwatch'a göre #AppleEvent hastag'i, toplamda 4.4 milyar kez gösterildi.

Okuyucu Yorumları