Apple, Face ID'yi Gelecek Yıl Ona da Getirecek

Apple'ın yeni yüz tarama sistemi Face ID, gelecek yıl bu cihazda da olacak!

Apple'ın yeni yüz tarama sistemi Face ID, getirdiği yeni teknoloji ile iPhone X'in belki de en çok konuşulan noktası olmayı başardı. Samsung'da gördüğümüz iris tarama sistemini birkaç adım öteye çeken Apple, iPhone X'te kullandığı bu sistemi kuşkusuz çeşitlendirme isteğinde. Buna bağlı olarak da gelecek yıl iPhone X'in Face ID'sini diğer Apple cihazlarında da muhtemelen göreceğiz.

Konuyla ilgili konuşan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın bu hamlesini gelecek yıl iPad Pro'larda görmeyi beklediğini söylüyor. Kuo'ya göre, iPhone X Face ID sensörleri, iPad Pro ile kullanıcıların yüzlerini tanıyabilir ve hatta sonrasında diğer Apple ürünlerine de sıçrayabilir.

Öte yandan Apple'ın iPad Pro da dahil olmak üzere, tüm tablet ailesi ekranlarıyla da yenilenebilir. Ayrıca yeni nesil tabletleri IPS LCD yerine OLED ekranla görebiliriz. Tabii ki bunun için Apple'ın öncelikli olarak OLED ekran tedariğini sağlamlaştırması lazım.

Yeniden Face ID'ye dönecek olursak, Apple'ın kullandığı bu yeni sistemin diğer güvenlik yöntemlerine oranla çok daha güvenli olduğu belirtiliyor. Her ne kadar Apple'ın iPhone X tanıtımında Face ID konusunda bir şansızlığı olmuş olsa da, kullanıcılardan şu ana kadar olumsuz bir eleştiri gelmiş değil. Apple da Face ID ve TrueDepth teknolojisinde ısrarcı. Eğer bunu iPad Pro'da da kullanırsa, muhtemelen diğer cihazlarında da geçirmekte geç kalmayacaktır.

Sonraki Haber

Forum