Apple 'Families' ile Aile Kontrolü Sağlanacak

Apple'ın yeni işlevi sayesinde ebeveynler, çocuklarının telefon kullanımını kolaylıkla kontrol edebilecek.

Apple 'Families' hazır!

Apple web sitesinde artık aile özellikleri ve ebeveyn kontrolüne adanmış özel bir sayfa bulunuyor. Bu sayfa, daha önce var olan Ask To Buy, satın alma engelleme ve web sitesi yasaklama özelliklerini bir çatı altında toplayacak ve bu sayede ebeveynlerin çocuklarına ait telefonları yönetmesini daha kolay hale getirecek.

Apple bu yılın başlarında, gençlerin akıllı telefon bağımlılığına karşı herhangi bir önlem almaması yüzünden iki farklı hisse sahibi tarafından eleştirilmişti. Markanın CEO'su Tim Cook konuya bizzat katılarak modern teknolojinin tehlikelerinden bahsetmiş ve kendi yeğeninin sosyal ağa erişmesini istemeyeceğini açıklamıştı.

Apple, hisse sahiplerinin açık mektubuna karçşı cevap olarak 'Families' sayfasını açtı ve ebeveyn kontrol araçlarının tümünü bu sayfada topladı. Bu sayfa ile interneti ve telefon kullanımını tamamen yasaklamaktansa, sakıncalı gördüğünüz içeriklerin kaynaklarını spesifik olarak engelleyebilirsiniz. Ask To Buy sayesinde çocuklarınız sizin izniniz olmadan herhangi bir satın alma gerçekleştiremez, ayrıca App Store da yaş sınırlamaları sayesinde çok daha güvenli hale geliyor.

Apple gelecekte bu sayfaya daha gelişmiş araçlar eklemeyi planlıyor.

https://www.apple.com/families/

Okuyucu Yorumları