Apple-FBI anlaşmazlığında ABD halkı ne diyor?

Apple'ın FBI ile savaşında herkes bir şeyler söyledi. Peki ama ABD halkı kimi haklı görüyor?

Apple mı; FBI mı? Kim haklı?

Geçtiğimiz günlerde ABD'de büyük tartışma yaratan, Apple'ın iPhone'larında FBI'a açık kapı bırakmasına dair mahkeme emrine karşı koyması gündemden düşmüyor. Pew Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan bir çalışmaya göre Amerikalıların büyük bir çoğunluğu, San Bernardino silahlı saldırısında Apple'ın FBI'a telefon kilidini açma konusunda yardımcı olması gerektiğini düşünüyor.

Ankete katılanların yüzde 51'i Apple'ın FBI araştırmasına yardımcı olmak için iPhone'un kilidini açması gerektiğini düşünürken, yüzde 38'i diğer kullanıcılarının güvenliklerini korumak adına kilidi açmaması gerektiğini düşündüklerini söylüyor. Katılımcıların yüzde 11'inin ise herhangi bir yönde ağır basan bir fikri bulunmamaktaydı.

Pew kıdemli araştırmacısı AlecTyson, yüzde 51'e karşı yüzde 38'in önemli bir fark olduğunu söylemekte. Tyson, sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu oldukça karmaşık bir sorun ve 'bilmiyorum' şeklinde cevaplamak oldukça uygun bir tepki."Fikri olanların ise büyük bir kısmının FBI tarafında olduğu açık."

Anket, 18 Şubat ve 21 Şubat tarihleri arasında 1.002 yetişkin kişiyle gerçekleştirilmiş.

Okuyucu Yorumları