Apple, Fısıltınızı Duyan Bir Siri Hayal Ediyor!

Apple'ın hayalindeki bu fikir gerçeğe dönüştüğünde Siri ile konuşmak için bir yolunuz daha olacak!

Fısıltıyı duyan Siri yolda

İnsanların zamanını yapay zeka asistanlarıyla geçirdiği "Her" filmindeki gibi bir hayata giderek yaklaşıyoruz. Bugün Siri, Google Assistant ve Alexa gibi hizmetler, söylediklerinize eskisinden daha isabetli cevap veriyorlar. Yine de anlamadıkları veya cevap veremedikleri birçok durum var. Çoğu zaman etraftaki sesler, söylediklerinizin algılanmasına engel oluyor.

Apple, Fısıltınızı Duyan Bir Siri Hayal Ediyor!

Apple'ın yeni ortaya çıkan bir patenti ise Siri'nin yakın bir gelecekte ona "fısıldadığınız" sözcükleri anlayabileceğini ve hatta size fısıldayarak cevap verebileceğini gösteriyor. Patenle ilgili belgelerde asistana fısıldamakla ilgili birkaç senaryo ele alınıyor. Örneğin "kütüphane gibi yüksek sesle konuşmanın yasak olduğu bir yerde" veya "etrafınızın iş arkadaşlarınızla çevrili olduğu bir ortamda çalışırken" Siri'ye fısıldayarak seslenmeniz gerekebilir. "Fısıltı" kelimesini Apple'ın bizzat kendisinin kullandığını belirtelim.

Patentte fısıltıyla normal konuşma arasındaki farkların iPhone, Apple Watch gibi cihazlar tarafından nasıl algılanabileceği tarif ediliyor. Burada sesin seviyesine ve frekans kalıplarına bakılarak konuşmanın fısıltı olup olmadığı algılanıyor. Böyle bir durumda Siri sadece sesini kısarak değil, gerçekten fısıldayarak cevap verebiliyor.

Bu tür bir işlevin gerçeğe dönüşmesi, Apple'ın istemesi halinde çok uzak olmayabilir çünkü kullanılan teknolojiler, bugün Apple'ın ulaşamayacağı bir noktada değil. Aslına bakarsanız işlevin bugüne kadar kimse tarafından sunulmamış olması şaşırtıcı.

Okuyucu Yorumları