Apple Gelecek Ürünleri İçin Titanyumu Değerlendiriyor

Patent başvuruları Apple'ın yeni ürünleri için yeni ve oldukça farklı malzemeleri değerlendirdiğini gösteriyor!

Apple'ın hedefinde titanyum var!

Alüminyum iPhone'u seviyor musunuz? Eğer bir sonraki iPhone'nunuzun da metal kaplaması olmasını istiyorsanız size iyi bir haberimiz var. Apple'ın başvurusunu yaptığı yeni patentlere bakılırsa şirket gelecek için farklı elementleri gözden geçiriyor.

Patently Apple tarafından yakalanan yeni patent başvurusu, Apple'ın gelecek ürünleri için titanyum ve alaşımlarını, ayrıca 'hibrit plastikleri' gözden geçirdiğini açığa çıkardı.

Titanyum ve avantajları

Bir çok Apple ürünü, kasa ve dış kaplamasında alüminyum kullanıyor, bu da onlara dayanıklı gümüş-gri görünümünü veriyor. Ancak daha koyu kaplamalar için genellikle zirkonyum ve alaşımları kullanılıyor, bu da daha pahalıya mal oluyor.

Apple Gelecek Ürünleri İçin Titanyumu Değerlendiriyor

Titanyum ve onun alaşımları nispeten daha hesaplı, daha hafif ve işlemesi daha kolay, ayrıca daha dayanıklı. Estetik olarak da avantajlı olan bu element dış kaplamaları da daha kolay kabul ediyor.

Özellikle siyah iPhone'ların çizilme ve yontulma sorunları göz önünde bulundurulursa, titanyum alaşımların sunduğu ekstra dayanıklılık Uzay Grisi ve Jet Siyahı iPhone'lar için çok faydalı olacaktır.

Su izolasyonu için plastik yapıştırma

Apple'ın başvurduğu diğer bir patent ise plastik parçaların gözenekli metal parçalarla birleşmesini sağlamlaştırıyor. Bu hem cihaz darbelere karşı dayanıklı kılıyor, hem de suya karşı dirençli hale getiriyor.

Görünüşe bakılırsa Apple hem güzel görünen, hem de çok dayanıklı ürünler geliştirmek konusunda büyük adımlar atıyor. Bu resmi olarak açıklanana kadar heyecanla bekliyor olacağız.

Okuyucu Yorumları