Apple ile gelen büyük rekor!

İyi bir şirketi veya ürünü Apple gibi bir deve satabilmek, bakın insan hayatını nasıl değiştiriyor!

Apple ile gelen rekor!

Rap şarkıcısı Dr. Dre, vergiler hariç 620 milyon dolar kazanarak, sadece 2014'ün en çok kazanan müzisyeni olmayı değil, tarihteki tek bir yıl içerisinde en çok kazanan müzisyen olmayı da başardı.

Forbes tarafından açıklanan bu sırama, Dr. Dre'yi açık ara ile 2014'ün en çok kazananı ilan ediyor. Öyle ki Dr. Dre'nin kazancı, ikinci sırada yer alan Beyonce'un yarım milyar dolar üstünde.

Tabii ki Dr. Dre'nin kazancının büyük bir kısmı kayıtlardan, konserlerden veya müzik üretiminden gelmedi. Şarkıcının girişimci tarafı ağır basıyor. Özellikle ortak kuruculuğunu yaptığı Beats firmasının Mayıs ayında Apple'a 3 milyar dolara satışının büyük bir etkisi söz konusu.

Her ne kadar bu satışın 2014 gelirlerine ne kadar etki yaptığı Forbes tarafından tam olarak açıklanmamışsa da, Dr. Dre'nin verimli geçirdiği yılın "büyük oranda o anlaşma sayesinde" olduğu belirtiliyor. Ayrıca Apple'ın Beats'i satın alması, Dr. Dre'nin müzik tarihinde bir yılda en fazla kazanan isim olmasına da yardımcı olmuş durumda.

Bu yılın listesinde yer alan eski isimler arasında ise The Eagles (100 milyon dolar), Bon Jovi (82 milyon dolar) ve Bruce Spring (81 milyon dolar) bulunmaktaydı. İlk ona ulaşmayı başaran ve 30 yaşın altında olan iki isim ise Justin Bieber (80 milyon dolar) ve One Direction (75 milyon dolar) olarak gözükmekte.

Beats satışının resmi açıklamasından önce, Dr. Dre ve Tyrese ikilisinin stüdyoda Dr. Dre'nin "hip-hop'ın ilk milyarderi" oluşunu kutladıkları bir video yayınlanmıştı. Satışın resmileşmesinin ardındansa Dr. Dre Apple'ın haziran ayındaki Worldwide Developer konferansında kısa bir süre gözükmüştü ve yazılım yöneticisi Craig Federighi ile bir telefon görüşmesinde bulunmuştu.

Endüstriyi izleyen bazı isimler ise, Apple'ın Beats'i satın almasındaki en önemli hedefin Dr. Dre ve ortak kurucusu Jimmy Iovine olduğunu düşünmekteler. Iovine'in müzik dünyasındaki geçmişi ve Dr. Dre'nin "cool etkisi" ile bu ikili Apple'ın iTunes'una bir canlılık getirme imkanına sahipler. Pandora ve Spotify gibi hizmetlerin yaygınlaşması ile beraber, iTunes'un elde edebileceği her desteğe ihtiyacı var...

Okuyucu Yorumları