Apple, Google Maps'i bu yüzden bırakmış

Apple, Google haritalarına tekmeyi basıp neden dalga konusu olan kendi haritalarına geçti?

Apple'ın sırrı ortaya çıktı!

Apple'ın iOS 6'da Google Maps'i bırakarak kendi haritaları için elini taşın altına koymasının arkasındaki neden neydi? AllThingsD'nin iddiası, belirli nedenlerin arasında en çok sesli yol tarifi özelliğinin Apple'ın kararında etkili olduğunu iddia etti.

AllThingsD'ye konuşan ismi verilmeyen kaynaklara göre Google, iOS'daki harita işlevinde çok fazla denetime sahip olmak istiyordu. Ses kılavuzlu navigasyon, Android'de Google tarafından ücretsiz olarak sunulsa da Apple ile olan anlaşmayı kapsamıyordu. Apple'ın bu özelliği iOS'a getirmek istediği, ancak Google'ın rakibine böyle bir avantaj sağlamak istemediği söylenüyor. İddialara göre Apple ile Google arasındaki Maps anlaşmasının bozulmasında son noktayı koyan, sesli navigasyon olmuş.

iOS 6'daki Apple Maps'in tamamlanmamış bir halde ortaya çıkmasının nedeni olarak bu durum gösteriliyor. Google Maps'in iOS 6'dan kaldırılmış olması, şüphesiz Google için de iyi bir gelişme değil. Ancak 100'lerce milyon iOS cihazından mahrum kalan Google'ın şu sıralarda iOS 6 için bir Maps uygulaması geliştirdiği söyleniyor.

Okuyucu Yorumları