Apple, güneş enerjili iPhone patentini aldı

Apple, şarj derdini bitirecek, görünüşte aynı ama aslında çok farklı bir iPhone'un peşinde!

Çok farklı bir iPhone!

Bugünkü ceplerimizin içerisindeki en eski teknolojilerden bir tanesi, pillerinde bulunuyor. Bazı istisnalar hariç çoğu güç canavarı akıllı telefon, 1-2 günden uzun ayakta kalamıyor. Peki, güneş enerjisiyle kendi kendini şarj eden bir telefon, bizi şarj derdinden kurtarabilir mi?

Bu sorunun cevabı olmasa da, Apple gerçekten de güneş enerjisiyle şarj olabilen bir iPhone'u aklından geçiriyor. Şirketin Salı günü kazandığı patent başvurusunda (8,368,654 numaralı patent), "bütünleşik dokunmatik sensör ve güneş enerjisi aksamı" tarif ediliyor. Patentin açıklamasında güneş enerjisi hücrelerinin hem güneş enerjisi toplamakta, hem de dokunuşları algılamada kullanılabileceği anlatılıyor. Yani Apple, telefonun ön yüzeyinde dokunmatik ekranın içine gizleyeceği bir güneş paneli planlıyor.

Patentin çizimlerinde bir parmak dokunuşuyla güneş paneli modundan dokunmatik moda geçebilen bir ekran tarif ediliyor. Gerçeğe dönüşmesi güç bir konsept gibi görünse de Apple'ın bu tarz yenilikler hayal etmesi heyecan verici.

Okuyucu Yorumları