Apple hakkında inanılmaz bir iddia...

Patlayan iPod sahibine para iadesi için sunulduğu iddia edilen şok antlaşma metni çok konuşulacak...

Ömür boyu susma antlaşması

The Times'da yer alan iddialara göre 11 yaşındaki bir kız çocuğu iPod'unda bir gariplik fark etti. Babası iPod'u eline aldığında bir "Hss" sesi duydu. Elindeki iPod'un gittikçe ısındığını ve içinden dumanlar çıktığını gören baba, iPod'u bahçeye fırlattı. 30 saniye geçmeden iPod kasasının patladığını duydu, dumanı ve havaya fırlayan iPod'u gördü. Elbette patlama çok küçüktü hatta Ken Stanborough bu sesi "Pop etti" diye tanımlıyor.

Habere göre, yine de bu olayın iPod küçük kızının elindeyken de olabileceğini düşünen baba oldukça endişelendi ve Apple'ın müşteri hizmetleriyle temasa geçti. Gelen mektup parayı iade ediyor, ancak paranın alınmasıyla birlikte ilişikteki antlaşma şartlarına uyulacağının da kabul edilmiş sayılacağını belirtiyordu. Ama baba, asıl şoku antlaşma şartlarını okuyunca yaşadı.

İşte inanılmaz antlaşma!

İşte inanılmaz antlaşma!
Bütün bir aileye hüküm giydireceklerdi

Baba Stanborough ikinci şoku ilişikteki antlaşma metnine bakınca yaşadı. Metne göre ömrü boyunca bu konuda konuşamayacaktı, aksi takdirde büyük bir tazminat ödemek zorunda kalacaktı. Antlaşmayı imzalamayı reddeden babanın sözleri "Bana, kızıma ve eşime ömrümüzün sonuna kadar konuşmayacağımıza dair bir hüküm giydirmeye çalışıyorlar!" oldu.

Geçen ay Apple'ın Kore'de satılan bazı iPod nano'larının pil aşırı ısınma problemi olduğu konuşulmuştu.

Bu olay, ama daha ziyade babanın iddialarının ortaya koyduğu Apple'ın susturma hareketi çok konuşulacak gibi görünüyor. Times'da yayınlanan haberle ilgili Apple'dan bir açıklama ise henüz gelmedi...

Okuyucu Yorumları