Apple'ın Touch ID'si ne kadar güvenli?

Apple'ın Touch ID'si ve benzer sitemler, sandığınız kadar kusursuz olmayabilir!

Korkutan açıklama!

İngiletere'nin eski İstihbarat Şefi Sir John Adye'a göre, biyometrik sistemlerin depoladığı verilerin nasıl kullanıldığı hakkında açık ve net bir bilgi bulunmuyor. Biyometrik sistemlerin en yaygın kullanıldığı örneklerden biri iPhone'ların parmak izi okuyucusu Touch ID ve benzerleri...

Parmak izi sensörlerinin çok pratik bir güvenlik sistemi olmasına karşın, telefon üreticilerinin bu verileri nasıl kullandığına dair net bir bilginin bulunmadığını hatırlatan eski İstihbarat Şefi, kullanıcıların mahremiyetlerinin ve güvenliğinin risk altında olabileceğinin altını çizdi. İngiletere'de şu sıralar siber güvenlik meselesi, hükumetin oluşturduğu bir komite tarafından detaylıca inceleniyor. Sir John Adye de bu komisyonun bir üyesi. Komisyonda parmak izi sistemlerinin büyük tartışmalara yol açtığını anlatan John Adye, banka kartları ve kredi kartları bilgisinin bankaların kontrolünde olduğunu ama telefonda kayıt altında olan parmak izi verilerinin kim tarafından kontrol edilip depolandığının bilinmediğinin altını çizdi.

Apple Pay hizmeti ile artık telefonların ve parmak izlerinin alışverişlerde kullanılacağını da hatırlatan John Adye, parmak izleri hakkındaki belirsizliklerin onları nasıl kullanacaklarını bile kötü niyetli kişilerin elinde büyük risk olabileceğini de siber güvenlik komitesinde anlattı.

Okuyucu Yorumları