Apple II'yi bile destekleyen kontrol cihazı!

Kickstarter üzerinden fon toplamaya çalışan bu ilginç cihaz, hem tasarımıyla, hem de geriye dönük uyumuyla tam bir Apple efsanesi olabilir!

Apple II'yi bile destekliyor!

8Bitdo, retro modasında çıtayı iyice yükseltiyor. Firma tarafından geliştirilen yeni bir evrensel oyun kontrolörü yalnızca Apple'ın eski logosunu andırmakla kalmıyor aynı zamanda artık "tarihi" olarak nitelendirilebilecek Apple II bilgisayarda bile çalışıyor.

AP40 adı verilen kontrolör, Apple'ın kuruluşunun 40. yıldönümü onuruna retro bir Apple tasarımı görünümüne sahip. Cihaz yalnızca PC'lerde, iOS ve Android cihazlarda değil hem eski hem de mevcut Mac bilgisayarlarda çalışabiliyor. Modern cihazlarda arayüze kablosuz bağlanmak için Bluetooth'u kullanan cihaz aynı zamanda özel bir alıcıyla eski usule göre de bağlanabiliyor, burada da elbette Apple II'yle olan bağlantı söz konusu.

AP40 halihazırda Kickstarter üzerinde bir fon arayışında. Hong Kong merkezli firma cihazın üretime başlaması için 16 bin dolarlık bir kaynağa ihtiyaç duyuyordu ve henüz kampanyanın bitimine 20 güne yakın bir süre olsa da, bu hedef aşılmış durumda...

Okuyucu Yorumları