Apple'ın A7 işlemcisi çalıntı mı?

Apple, iPhone 5S'e hayat veren A7 işlemcisini "çalmış olmakla" suçlanıyor!

Apple işlemciyi çaldı mı?

Apple'ın başı çok ciddi bir hırsızlık suçlamasıyla ağrıyacak. Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden Profesör Gundihar Sohi, Apple'ın A7 işlemcisinde, kendisine ait olan Devre Sistemi isimli teknolojinin izinsiz olarak kullanıldığını iddia ederek Apple'ı dava etti.

Profesör Sohi'nin geliştirdiği Devre Sistemi, işlemcilerin performansını çok büyük oranda arttırırken enerji ihtiyacını kısıtlı tutuyor ve bu sayede mobil işlemciler çok daha etkin biçimde çalışabiliyor. Sohi, 2011 yılında patentini aldığı teknolojinin Apple tarafından çalınarak, farklı bir biçimde A7 işlemcisinde kullanıldığını iddia ediyor. Sohi'nin teknolojisi, Apple'ın bir türlü baş edemediği pil sorunlarına çözüm olduğu için de son derece önemli. Ancak Apple, çipte kullandığı teknolojiyi kendisinin geliştirdiğini iddia ediyor ve profesöre lisans ücreti ödemeyi reddediyor.

Bu arada Apple'ın, Samsung tabletlerin sadece köşelerindeki eğimin açısı iPad'e benzediği için Samsung'u hırsızlıkla suçlayıp açtığı davadan 1 milyar dolar tazminat aldığı hatırlanınca, Profesör Sohi'nin geliştirdiği teknolojiye çok benzeyen A7'deki Devre Sistemi'nin çalıntı olmadığını iddia etmesi, büyük bir tezat oluşturuyor. Samsung'daki yöneticilerin Türkçe bilseler şu anda "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste!" yorumlarını yapıyor olduklarını düşünebilirdik. Teknoloji dünyası şimdi merakla bu davadaki gelişmeleri bekliyor zira Apple'ın büyük ihtimalle suçlu çıkacağı davada ödeyeceği tazminatın milyar dolarları bulacağı düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları