Apple'ın amacı sarsmak değil, yok etmek!

Apple Hackintosh cephesini sadece sarsmak istemiyor; onların istediği çok daha fazlası...

Yok edici Apple!

Apple California Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda Psystar firmasına süresiz yasaklama getirilmesini istedi.

Matthew R. Lynde mahkemede yaptığı konuşmada firmanın sadece Apple'a zarar vermekle kalmadığını, başka firmalara da bu konuda örnek olduğunu belirtti.

Quo Computer adında kendi hazırladığı sistemler üzerinde Mac işletim sistemleri kullanan bir firma 1 Haziran'da Los Angeles'da mağaza açılışı yapacağını duyurdu. Apple OpenSystems adında başka bir firma ise "Mac OS X 10.5 Leopard için açık sistemler" parolasıyla satış yapmaya başladı. Bu firmalar Mac işletim sistemini Apple olmayan sistemlerde kullanan tek isimler değil. Rusya, İngiltere, Almanya, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerde de bu mantıkla satış yapmaya başlayan birçok firma ortaya çıktı.

Bu kuruluşların Apple'a inanılmaz zararlar verdiğinin altını çizen Lynde Psystar firmasının Apple'a verdiği zararlardan dolayı cezalandırılmasını istedi. Psystar'ın telif haklarını ihlal etmekten dolayı 1.500-300.000 $ , DMCA'yı (Digital Millenium Copyright Act) ihlal etmekten 449.500-4.495.000 $ ceza alması isteniyor. Ceza aldığı taktirde firmanın bu cezaların altından kalkması imkansız gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları